Продукти-алергени

ПЕРЕЛІК РЕЧОВИН ТА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ,  ЯКІ СПРИЧИНЯЮТЬ АЛЕРГІЧНІ РЕАКЦІЇ АБО НЕПЕРЕНОСИМІСТЬ

1. ЗЛАКИ, ЩО МІСТЯТЬ ГЛЮТЕН, А САМЕ:

пшениця (пшениця спельта та камут), жито, ячмінь, овес або їх гібридні види та продукти з них, за винятком:
— сиропів з глюкози, на основі пшениці, включно з декстрозою
— мальтодекстринів на основі пшениці
— сиропів з глюкози на основі ячменю
— зернових, що використовуються для виробництва спиртових дистилятів

2. РАКОПОДІБНІ ТА ПРОДУКТИ З РАКОПОДІБНИХ

3. ЯЙЦЯ ТА ПРОДУКТИ З ЯЄЦЬ

4. РИБА ТА ПРОДУКТИ З РИБИ, ЗА ВИНЯТКОМ:

— риб’ячого желатину, що використовується як носій для вітамінів або каротиноїдних препаратів
— риб’ячого желатину або риб’ячого клею, що використовується як освітлювач для пива та вина

5. АРАХІС ТА ПРОДУКТИ З АРАХІСУ

6. СОЄВІ БОБИ ТА ПРОДУКТИ З НИХ, КРІМ:

— повністю рафінованих соєвої олії та жиру
— природних змішаних токоферолів (E306), природного D-альфа-токоферолу, природного D-альфа-токоферолу ацетату та природного D-альфа- токоферолу сукцинату, джерелом яких є соя
— фітостеролів та ефірів фітостеролів, що походять з рослинної олії, джерелом якої є соя
— рослинного ефіру станолу, виробленого зі стеролів рослинної олії, джерелом якої є соя

7. МОЛОКО ТА ПРОДУКТИ З МОЛОКА (ВКЛЮЧАЮЧИ ЛАКТОЗУ), КРІМ:

— сироватки, що використовується для виробництва спиртових дистилятів
— лактитолу

8. ГОРІХИ, А САМЕ:

— мигдаль (Amygdalus communis L.), лісовий горіх (Corylus avellana), грецький горіх (Juglans regia), кеш’ю (Anacardium occidentale), пекан (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), фісташка (Pistacia vera), бразильський горіх (Bertholletia excelsa), макадамія або горіхи Квінсленда (Macadamia ternifolia), продукти з цих горіхів, крім горіхів, що використовуються для виробництва алкогольних продуктів перегонки

9. СЕЛЕРА ТА ПРОДУКТИ З СЕЛЕРИ

10. ГІРЧИЦЯ ТА ПРОДУКТИ З ГІРЧИЦІ

11. НАСІННЯ КУНЖУТУ ТА ПРОДУКТИ З НАСІННЯ КУНЖУТУ

12. ДВООКИС СІРКИ ТА СУЛЬФІТИ

У концентраціях понад 10 міліграмів на кілограм або 10 міліграмів на літр в розрахунку на сумарний обсяг оксиду сірки (SO2), що розраховуються для продуктів, які пропонуються як готові до споживання або відновлені згідно з інструкціями виробників

13. ЛЮПИН ТА ПРОДУКТИ З ЛЮПИНУ

14. МОЛЮСКИ ТА ПРОДУКТИ З МОЛЮСКІВ